Human-Net Alapítvány

4400 Nyíregyháza, Semmelweis u. 24.

+36306339200

Lépjen kapcsolatba velünk

Bábolnai Péter, pszichológus

 

 

Amiben segítek (a teljesség igénye nélkül):

- családi konzultáció,
- párkapcsolati tanácsadás,
- nevelési tanácsadás,
- szorongás és feszültség oldás,
- testképzavar,
- szexuális problémák,
- életvezetési tanácsadás,
- szenvedélybetegség a családbanÖnéletrajz

Bábolnai Péter vagyok pszichológus. Képesítésemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Alkalmazott Fejlődéspszichológia és Életvezetés és Tanácsadás szakirányain szereztem. Jelenleg a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Klinikai és mentálhigiéniai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus képzésében veszek részt.
Bár gyermekpszichológusként végeztem, szakmai utam során végigkísérnek a felnőttek, és az ő problémáik is. Ahogyan a felnőttek is végigkísérik gyermekeiket a felnőtté válás folyamatában.
Az egyetem elvégzése után a Talentum Alapítványnál helyezkedtem el, ahol az intézmény főprofilja mellett –szenvedélybetegek egyéni pszichés vezetése, szenvedélybetegek és családtagjaik családterápiája- pánikbetegek kognitív viselkedés terápiájával, magatartás zavaros gyermekek és családjaik családi konzultációjával, illetve szexuális problémával küzdő párok párterápiájával, párkapcsolati konfliktusaik moderációjával, konfliktuskezelési tréningekkel is foglalkoztam.
Ezt követően a nyíregyházi Egységes Pedagógiai Szakszolgálatnál kezdtem dolgozni, ahol a gyermekek csoportos és egyéni pszichoterápiája mellett, a családok számára is biztosítva volt a családi konzultáció lehetősége, egy-egy probléma mélyebb megértése, és hatékonyabb orvoslása céljából.
Ezzel párhuzamosan a Nagykállói Híd Közösségi Házban nyújtottam, és nyújtok jelenleg is életvezetési és családi tanácsadást a hozzám fordulóknak.
2012 júliusától Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Szolgáltató és Nonprofit Kft Gyermekosztályának szakrendelőjében kezdek dolgozni.

A család a szocializációnk legfőbb színtere. Korunkban azonban egyre nehezebb megőrizni családunk egyensúlyát, harmóniáját, mivel nagyon gyakran mi magunk is belegabalyodunk saját életünk fonalába. A rengeteg elvárás, szülői, szakmai, férfi- női (férj-feleség) szerepben való megfelelési kényszer szorongások halmazát generálhatja bennünk, melyek aztán szeretteinken is éreztetik hatásukat. Kevesebb empátia, odafigyelés, beszélgetés, jut egymás számára és marad az egymás melletti ELBESZÉLGETÉS. Ez sok esetben a családot alkotó egyéneknek nehezítő vagy éppen megbetegítő tényezőkké válhat. Számos kutatás és vizsgálat igazolja, hogy pszichés, szomatikus, vagy éppen viselkedészavarok mögött egyaránt a családi élet zavarai állhatnak.
Úgy gondolom egy jól működő család mindig nagy érték. Ennek érdekében bátran írjon nekem ezen az oldalon, és akár névtelenségét megőrizve választ kaphat az Önt foglalkoztató kérdésekre, problémákra. Szükség esetén személyesen is találkozhatunk.


Publikációk:
http://addictus.blog.hu/2011/07/17/alkohol_es_tarsadalom_1
http://addictus.blog.hu/2011/08/01/az_egeszsegtelen_alkohol_hasznalat_es_alkohol_abuzus_pszichologiai_elmeletei_1

 

A tanácsadó cikkei:

Az autizmus járulékos tünetei, magyarázatok

Az autisták jellemzői a társas érintkezés területén

Autizmusról általában

Pszichoszomatikus családokról

Szexuális gyerekbántalmazás 4. - A bántalmazó jellemzői

A szexuális gyerekbántalmazás 3. - A szexuális szexuális abúzus hatásai

Szexuális gyerekbántalmazás 2. - Rizikófaktorok, jellemzők

A szexuális bántalmazás

Legyünk hárman édes!

Életközépi krízis-az egyén fejlődési útvonalának hatása a családra 1. rész

Életközépi krízis-az egyén fejlődési útvonalának hatása a családra 2. rész

Életközépi krízis-az egyén fejlődési útvonalának hatása a családra 3. rész

Életközépi krízis-az egyén fejlődési útvonalának hatása a családra 4. rész

Becsöngettek…

Szerepek a családban