Human-Net Alapítvány

4400 Nyíregyháza, Semmelweis u. 24.

+36306339200

Lépjen kapcsolatba velünk

Az első személyes találkozásra a munkaadó és a pályázó között az interjú alkalmával kerül sor. Tulajdonképpen ez a beszélgetés dönti el, hogy a pályázót valóban érdekli-e a munkaadó ajánlata, illetve, hogy a munkaadó megfelelőnek tartja-e a pályázót a meghirdetett pozíció betöltésére, valamint itt dől el, akár egy interjú sorozatban, hogy megegyezés születik-e.

A felvételi interjú kiváló lehetőség arra, hogy a pályázó megmutassa, hogy milyen szakértelemmel rendelkezik, milyen tapasztalatokra tett eddig szert, s mely tulajdonságai, kompetenciái teszik őt alkalmassá arra, hogy az adott munkakörben dolgozzon.

Az interjú első lépései a kapcsolat kialakítására szolgálnak, ekkor történik a bemutatkozás. Amire oda kell figyelni, hogy az első benyomás nagyon fontos, ami kb. 30 mp alatt  alakul ki. Tehát nem mindegy, hogyan lépünk be az irodába, ahol az interjú zajlik, nem mindegy, milyen az első találkozás a recepcióssal, asszisztenssel, s természetesen az interjúztatóval. Nem mindegy, hogyan fogunk kezet. Mindenki ismeri a döglött hal effektust, amikor éppen hogy csak érintjük a másik kezét. Ezzel sajnos csak negatív üzenetet továbbítunk magunkról. Fontos, hogy egyenesen, határozottan fogjunk kezet, s ne fordítsuk el a kézfejünket se lefelé, se felfelé, s ne ropogtassuk meg a másik fél ujjait.

Amikor elhelyezkedtünk, s kellemesen ülünk, s lezajlott a kölcsönös bemutatkozás, akkor következik az interjú tartalmi része, melyben a következőről van szó:
• A szervezet és a munkakör rövid bemutatása.
• A jelölt bemutatkozása.
• Beszélgetés a pályázó céljairól, tapasztalatairól, eredményeiről.
• A jelölt kérdéseinek megválaszolása.
Az interjúztató ad némi információt a munkakörről és a cégről, de nekünk is felkészültnek kell lennünk. Nem szabad elfelejteni, hogy mire is interjúzunk. Az nem kifogás, hogy számos helyre beadtuk a pályázatunkat, mindig pontosan tudnunk kell, hogy éppen melyik hirdetésre zajlik a meghallgatás.
A rendelkezésre álló időben kell meggyőznünk az interjúztatót, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak az adott munkakörre. Ezt nem úgy tudjuk megtenni, hogy folyamatosan úgy mond fényezzük magunkat, hanem úgy, hogy összhangot teremtünk. Összhangot az önéletrajzunk, s az interjúnk között. Éppen ezért fontos, hogy őszintén, nyíltan, diplomatikusan válaszoljunk a kérdésekre. Legyünk összeszedettek, ne beszéljünk túl sokat, de ne is harapófogóval kelljen kihúzni a válaszokat. Világosan, célratörően válaszoljunk, ne térjünk el a tárgytól, csak abban az esetben, ha feltétlenül fontos.
Érdemes nekünk is kérdésekkel készülni, de ne az legyen az első, hogy mennyit fizet a cég, mert rossz pont lehet, ha rögtön az anyagiakat firtatjuk. Inkább a munkakörrel kapcsolatos kérdéseket gyűjtsük össze és tegyük fel, szem előtt tartva, hogy mi az, amire nem kaptunk még választ.

Felkészülés az interjúra

Most nézzük át pontokba szedve, hogyan is kell felkészülni egy interjúra:

• A cég által megadott szempontok, feltételek ismerete.
• A beadott önéletrajz és kísérőlevél átolvasása.
• Ápolt, visszafogottan elegáns megjelenés.
• Ismeretek, tapasztalatok, tervek, célok újbóli átgondolása.
• Pontos érkezés a megfelelő helyszínre.
• Verbális és non-verbális kommunikáció
• Lehetséges interjúkérdések