Human-Net Alapítvány

4400 Nyíregyháza, Semmelweis u. 24.

+36306339200

Lépjen kapcsolatba velünk

A sütés-főzés iránt érdeklődők a Boszorkánykonyhában gyűlhetnek össze. Korosztálytól és a konyhában szerzett tapasztalatok mennyiségétől függetlenül bárkit szívesen várunk. A tradicionális recepteknek és az új, kreatív ötleteknek is ugyanúgy helye van a klubban, ahol a tapasztalatok cseréjén kívül főzőműsor nézésére, receptkönyv készítésére is lehetőség nyílik.


Legutóbbi Boszorkánykonyhánk 2013. január 4-én került megrendezésre, ahol a résztvevők korhelylevest és mákos gubát készítettek az újév jegyében.

További képek a Boszorkánykonyháról!

 

 

 

Mákos guba recept

Hozzávalók 4 főre : 6 kifli, fél liter tej, 15 dkg mák, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

A kifliket felkarikázzuk. A fele cukorral elkevert tejet meglangyosítjuk. Tehetünk bele vaníliás cukrot is, ami feldobja a guba ízét. A kiflidarabokat a tejbe áztatjuk egy kicsit. A cukor másik felét összekeverjük a mákkal, ízlés szerint ebbe is tehetünk vaníliás cukrot. Végül ezzel a mákos, cukros keverékkel megszórjuk a kiflidarabokat.

 

Korhelyleves recept

Hozzávalók 4 főre
•    30 dkg vágott savanyú káposzta
•    1 kiskanál majoránna
•    1 csipet őrölt köménymag
•    3-4 babérlevél
•    6-7 szem feketebors
•    1 liter húsleves
•    4 gerezd fokhagyma
•    1 kisebb fej vöröshagyma
•    1 kg főtt füstölt hús vagy kolbász
•    víz
•    só
•    olaj
•    0,5 ek liszt
•     kiskanál pirospaprika
Elkészítés:
1.    A savanyú káposztát mossuk át a só miatt.
2.    Egy lábasba helyezzük a káposztát, egészben a hagymát, a fűszereket, a húslevest és a vizet. Jól összefőzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, ez kb. 30-40 perc.
3.    A levesbe tesszük a főtt füstölt húst vagy a kolbászt (ízlésnek megfelelően). Amennyiben a füstölt hús főzésre szorul, úgy azt a főzés legelején tegyük a hozzávalókhoz.
4.    A liszt és a pirospaprika segítségével habarást készítünk, majd behabarjuk a levest. További 10 percen át főzzük.
5.    Ha szükséges, sózzuk (de óvatosan, mert a káposzta, a húsleves és a füstölt hús is sós)
6.    Kiszedjük a hagymát, forrón tálaljuk a levest. Tejföllel is tálalhatjuk.