Human-Net Alapítvány

4400 Nyíregyháza, Semmelweis u. 24.

+36306339200

Lépjen kapcsolatba velünk

A téma aktualitását a közelgő adventi készülődés adja. Most még van idő arra, hogy megtervezzük a szeretteinknek szóló ajándékainkat,  és a kivitelezésre is jusson elég időnk.
Ötlet táram - az ajándékozáshoz, alapul szeretném nyújtani számotokra az „igazi” ajándék megtalálására.
-    Létezik egy megfoghatatlan ajándék, amely többet ér, mint bármi, amit a kezünkbe foghatunk. Ez az önmagunk odaajándékozása, vagy jelenlétünk ajándéka.
-    A legjobb ajándék az, amit csak én adhatok és csak neki, akinek örömet szeretnék szerezni. Tehát: személyes!
-    És mindenképpen legyen benne valamilyen különleges többlet, amit én teszek hozzá! Igazi „Tőlem – Neked”!
-    Egy ajándék akkor szerez igazán örömet, ha az ajándékozott érdeklődésének, egész személyiségének szóló „valamit” kap! És ez természetesen nemcsak tárgy lehet, hanem élmény vagy szolgáltatás is! Érdemes különösen figyelni arra, hogy az ajándékozandó személynek milyen vágyai vannak?
-    Nem a drága ajándék a jó ajándék!
-    Érdemes figyelmet fordítani a csomagoláson kívül arra is, hogy az ajándék mellé egy kísérő kártyán is megfogalmazzuk maradandó jókívánságainkat! Ez szép emlék lehet…
-    Családi fotókat összeválogatva el lehet készíttetni a következő évi falinaptárt! Minden hónapban újra és újra örülhet a megajándékozott karácsonyi ajándékának.
-    Nagyszülőknek, szülőknek különösen szép ajándék egy családi fotóalbum, vagy egy fényképes ajándék.
-    Gyerekkori hangfelvételeket vagy videókat digitalizálhatunk az örökké hálás szülőknek, vagy az unokák videó anyagával együtt a nagyszülőknek! Milyen igazi családi öröm ezeket együtt végignézni – meghallgatni!
-    Ajándékozzunk élményt! Színház-, koncert, vagy cirkuszjegyet, aminek lehet közösen örülni, kinek – kinek lehetősége szerint, hiszen a közös időtöltés együtt, egy megélt szeretetcsomaggá alakul.
-    Barátok, ismerősök ajándékozására a saját készítésű házi sütemény-csomagot is ajánlhatom. Szépen, dobozba téve különlegességnek számít! Értékes, hiszen időt, fáradtságot fordítottunk az elkészítésére! Ez a ma emberének igaz ajándék.
-    Ne ajándékozzunk olyat, amit mi semmiképpen nem szeretnénk kapni!

Az ötletelést tovább is folytathatjuk, közösen!
Osszuk meg egymással gondolatainkat az ajándékozás öröméről….
Maczkó Mónika
mentálhigiénés tanácsadó