Human-Net Alapítvány

4400 Nyíregyháza, Semmelweis u. 24.

+36306339200

Lépjen kapcsolatba velünk

(... Avagy soha ne bízd a véletlenre! )

Mi is azaz erő, vagy képesség, mely segítségével egy ember mindent kibír, mindent elbír, mindegy, hogy milyen terhelésnek teszik is őt ki? Mi is azaz erő, amely mindig harmóniát, belső egyensúlyt és nyugalmat képes teremteni?


Hát nem egy belső erő, amely minket belülről tesz erőssé?


Bizonyára Te is feltetted már magadnak ezeket a kérdéseket, és többnyire nem találtál ésszerű válaszokat még, vagy megerősítésre vágysz egy – egy pontban, ha még mindig keresed…


Hát akkor gyere velem, olvasd el az alábbi cikkem, amit miután megírtam, és elolvastam egy monológot láttam magam előtt lefolytatni, amit akár te is lefolytatsz, vagy lefolytattál már önmagaddal, csak valamelyik kérdésre még nem adtál választ a magad teljes valójából, ott a tükörbe magaddal szembe állva, vagy otthonod melegében egy elgondolkodtató könyv felett. Tedd meg ezt velem, olvasd el a kérdéseket és válaszokat, és ha tudsz velük azonosulni, legyen a te monológod is, neked adom, és találd meg Te is a kulcsot saját életed kapujához!


- Mi az önbizalom?
- Valódi természeted iránti szereteted.


- Mi az önbizalom?
- Negatív gondolataid lerombolása.


- Mi az önbizalom?
- A képzeleted valósággá alakítása.


A tudatos sorsalakítás, az önismeret, a képességeink készségeink felismerése, mind közelebb visznek a válaszhoz, de önmagunk vállalásának elmaradhatatlan részét képezi a félelmeinkkel, gyengeségeinkkel való szembenézés is. Mindezek elvezetnek ahhoz a megoldáshoz, ami eddigi életed során, éppen azért nem sikerülhetett, mert nem vállaltad fel magad előtt sem létezésüket.
Ha megtalálod a választ önmagadnak mindarra, „hogy ki vagyok?”; „miért történik ez velem?”; „miért történhetett ez újra meg velem?”; „mit akarok én?”; „hogyan fogok élni?”, és a válaszokat tudatosan beépíted a napjaidba, a jelened részévé teszed, képessé válsz a jövődet is alakítani.


Alakítani!


-    Ez nagy szó annak, aki mindezt eddig a véletlenre bízta.
-    Nagy szó annak, aki képtelen kikerülni a mókuskerékből.
-    És nagy szó annak is, aki mástól várta a megoldást önmaga életének jobbá tételéhez.
… Hogy ez nem megy másként, csak velem?


Hisz ezek belátására, felismerésére, kimondására, megélésére nem másra van szükségünk, mint csak saját magunkra, és csak éppen annyira, amennyire saját életünket meg kívánjuk „ÉLNI!” – Azaz hajlandóak vagyunk képessé válni saját életünk alakítására.


….És miért nem mondta ezt nekem eddig senki, hogy amikor tükörbe nézek, ne csak azt lássam, akit eddig néztem, hanem a bennem, magam által elrejtett valódi önmagam is!
…..Valóban ez a kulcsa életem változásának, ÉN magam?!


A szeretet önmagam felé, a negatív gondolatok lerombolása, és a felismeréseim tudatos használata a mindennapjaimban, valóban ez a kulcs ahhoz, hogy megoldások szülessenek az eddig elszenvedettek helyett.


…. Valóban így lesz az álmokból megvalósítás?
Nem a lottó ötös, vagy mások segítő hozzám állása erre a válasz, hanem én magam?


Hát hogy is lehetne másként, hiszen ezek az én álmaim! Az én életem! Az én vágyaim! És nekem hiányoznak mindaddig, míg el nem érem őket! Tehát valóban nekem kell tennem magamért!!!


Pedig milyen könnyű volt eddig másra fogni, mástól várni…
És nem is olyan könnyű, ezt belátni, magamévá tenni, és élni a lehetőséggel, amit önmagamnak adok, azáltal hogy odafigyelek magamra.
De ki mondta, azt, hogy az ÉLET könnyű, viszont ha a sajátod, ÉLD aszerint, ahogyan ÉLNI szeretnéd!


-    Legyenek kérdéseid!
-    Legyenek kétségeid!
-    Vitatkozz velem!
-    Vagy érts egyet!

Hallgatlak, …. és bárhogy állsz hozzá az elolvasottakhoz ma, hidd el közelebb vagy a kulcshoz, mert már foglalkozol vele!!!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és Önmagadra!
Maczkó Mónika, mentálhigiénés tanácsadó